Løkke aflyser besøg på Grønland
Spørgsmålet er, om Lars Løkke Rasmussen bliver hjemme fra Grønland for at udskrive valg, eller han faktisk bliver her på grund af økonomisituationen. Foto: Statsministeriet
Hans egen begrundelse er, at økonomikrisen gør, at han bør være i Danmark. Tynd begrundelse, lyder det fra politisk kommentator.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skulle have været til Grønland tirsdag og onsdag i næste uge. Men det skal han ikke alligevel. Besøget er udskudt, oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse. Nu kører rygterne så på højtryk om, hvorvidt det betyder, at Løkke i stedet udskriver folketingsvalg.

"Grundet den aktuelle globale gældskrise og hensynet til regeringens arbejde udskyder statsminister Lars Løkke Rasmussen sit officielle besøg i Grønland senere på måneden," skriver Statsministeriet.

Finansloven skal fremlægges i næste uge, og det kan tænkes, at statsministeren mener, at han bør være til stede ved den præsentation givet den økonomiske situation. Desuden er der mulighed for, at regeringen i samme omgang vil fremlægge en vækstplan, der skal skubbe gang i den danske økonomi.

Men det er en noget lunken begrundelse for en aflysning af det planlagte besøg, mener politisk kommentator Niels Krause-Kjær.

"Sandsynligheden for, at der bliver udskrevet valg nu, synes større, end før vi fik den her begrundelse," siger han til Newspaq.

Men der er ikke noget, der er sikkert, understreger Niels Krause-Kjær.

"Vi er på sådan et tidspunkt i den politiske kalender, at uanset hvad han gør, om han så bare har en hvid skjorte på i stedet for en blå, så vil der blive tolket på, hvorvidt det betyder, at der er folketingsvalg på vej, eller om der ikke er," siger han.