Løkke åbner valg med skræmmebillede
"Midt i en verdenomspændende gældskrise står danskere over for et valg - ukontrollerbar gæld eller varig velfærd," lød det fra Lars Løkke Rasmussen. Foto: Jens Dresling/Polfoto / POLFOTO
Danskerne kan vælge imellem "ukontrollerbar gæld eller varig velfærd". Sådan lød statsminister Lars Løkke Rasmussens oplæg til valget.

Med Marienborg som bagtæppe udskrev statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) valg kort efter klokken 11.

"Jeg har indstillet til hendes majestæt dronningen, at der udskrives valg torsdag 15. september," lød det fra statsministeren.

Ordene som mangen en statsminister har udtalt før Lars Løkke Rasmussen kom efter et længere oplæg om Danmarks situation i den internationale gældskrise.

"Midt i en verdenomspændende gældskrise står danskere over for et valg - ukontrollerbar gæld eller varig velfærd," lød det fra Lars Løkke Rasmussen med henvisning til oppositionslederne Helle Thorning-Schmidt (S) og Villy Søvndal (SF).

"Vi er kommet bedre igennem den globale finanskrise end vi kunne frygte. Regeringen har sat ind med offensive krisepakker. det virkede," lød det fra Løkke.

Han udtrykte sit ønske om, at reformpartierne trækker i arbejdstøjet efter valget og stemmer den politiske pakke hjem.

"Før sommerferien indgik de ansvarlige partier med reformpakken 2020 nogle vitale aftaler for danskerne. Blandt andet med kortere pensionsalder og en halvering af dagpengeperiode," lød det fra statsministeren.

Statsministeren svarede ikke på spørgsmål, men fortalte at regeringen går til valg med ønsket om et bredt samarbejde over midten af Folketingets partier.

"Det er afgørende for Danmark og for den enkelte familie. Jeg ønsker danskerne et godt valg," lød det fra Løkke.