LO: Nu kan vi lægge sagen bag os
Tine Aurvig-Huggenberger har tidligere sagt, at hvis hun skulle tabe i Østre Landsret, vil hun overveje at få sagen for Højesteret. Foto: Thomas Larsen / POLFOTO
Vi oplever, at det var en "ren" dom, lyder det fra fagforeningen.

Det blev den tidligere næstformand i LO, Tine Aurvig-Huggenberger, der i dag tabte i landsretten i sagen mod hendes tidligere arbejdsgiver om hendes pension.

Og det glæder LO.

"Vi er tilfredse med den afgørelse, der er faldet, hvor vi har medhold i vores ankesag i forhold til byrettens afgørelse," siger Finn Larsen, sekretariatschef i LO, til Newspaq.

"Vi har jo hele tiden hævdet, at der ikke var krav om den pension, så det er vi meget tilfredse med," forklarer han videre.

Dagens dom betyder, at Tine Aurvig-Huggenberger ikke får de mellem seks og otte millioner kroner i såkaldt tilsagnspension, hun har gjort krav på.

Fagforeningen vælger at holde sig afventende i forhold til, om hun kan finde på at bringe retssagen videre til tredje instans, altså Højesteret.

"Men vi oplever, at det er en forholdsvis principiel og ren dom, der er truffet i landsretten, det er også vigtigt at holde fast i," understreger Finn Larsen.

Sagen har varet i fire år, og fagforeningen vil efter dagens afgørelse nu betragte den som overstået.

"Dommen betyder, at vi nu kan lægge den sag bag os. Og det er vi glade for, så vi kan komme videre med det der er vigtigt, nemlig at få lavet noget gedigent fagligt arbejde, og det er det, vi vil koncentrere os om," lyder det fra LO-sekretariatschefen.

Hvis Østre Landsret havde stadfæstet byrettens afgørelse, ville det have betydet, at Tine Aurvig-Huggenberger kunne hæve to tredjedele af en LO-næstformands løn fra, hun fylder 62 og resten af livet.