LO har ingen færdig skuffeplan
Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal får ikke bare leveret 15 milliarder kroner til Fair Løsning. Den endelig plan fra fagbevægelsen ligger ikke klar. Foto: Martin Lehmann / POLFOTO
Selvom der ikke ligger en fuldstændig køreklar plan for at skaffe de 15 milliarder kroner til Fair Løsning, så lover LO at finde pengene.

Der ligger ikke en klar plan for, hvordan fagbevægelsen vil skaffe 15 milliarder kroner til S og SF ved at få danskerne til at arbejde mere. Det siger LO's formand, Harald Børsting, nu.

Forleden lød det ellers fra 3F's formand, Poul Erik Skov Christensen, at der var en klar køreplan. Men det er ikke tilfældet, skriver Jyllands-Posten.

"Der ligger de overvejelser, der hele tiden har ligget. Men først og fremmest ligger der det tilsagn, vi har givet om, at vi vil finde de 15 milliarder kroner ved at finde flere arbejdstimer, og det står vi ved. Der er så en række elementer for at nå frem til det, men de elementer er jo velkendte i offentligheden, og dem har vi nævnt mange gange. Men de har jo ikke karakter af en egentlig plan," siger Harald Børsting til Newspaq.

Han fastholder, at fagbevægelsen holder sit løfte om at finde de 15 milliarder kroner, der er en vigtig del af det økonomiske grundlag for S og SF's Fair Løsning.

LO-formanden afviser, at der skulle være en splittelse mellem 3F og LO på spørgsmålet og mener alene, det handler om måden, det er blevet fremlagt på.

"Den er sådan set ikke længere. Vi har givet tilsagn om at finde 15 milliarder. Vi har nævnt en række elementer, der kan bidrage til det, og så kommer det jo an på forhandling, hvilke elementer der kommer til at betyde hvad," siger Harald Børsting.

Også Kim Simonsen, formand for HK, samt Dansk Metals formand, Thorkild E. Jensen afviser i Jyllands-Posten, at der ligger en egentlig plan klar.