Livstid til Amagermanden
Marcel Lychau Hansen er på vej ind til undersøgelser på Politigården, efter han blev anholdt i 2010. Foto: Kenneth Meyer / POLFOTO
Marcel Lychau Hansen er netop blevet idømt livstid i Københavns Byret.

Marcel Lychau Hansen, bedre kendt som Amagermanden, skal i fængsel på livstid.

Det har dommeren netop erklæret i Københavns Byret.

Mandag blev Marcel Lychau Hansen kendt skyldig i to mord og syv voldtægtssager. Han blev anholdt i 2010, efter man fandt hans dna ved et gerningssted, hvor en kun 17-årig pige blev voldtaget i en kolonihaveforening på Amager.

Fundet af den dna var et gennembrud i flere gamle uopklarede sager. Pludseligt kunne man sammenligne dna'et fra kolonihave-voldtægten med de gamle sager, og en sand klapjagt startede, da man fandt ud af, at en enkelt gerningsmand havde både voldtaget og myrdet i to årtier uden at blive fanget. Dna-beviser på gerningsstederne har været en af de overvejende grunde til, at han blev kendt skyldig i seks ud af syv anklager.

Den ældste sag mod den dømte er fra 1987, hvor han er kendt skyldig i at kvæle en ældre dame til døde.

Efter dommen i mandags blev det offentligt, at Amagermanden har forsøgt at smugle sin dna ud fra fængslet. Den skulle plantes på et nyt gerningssted for at få en frikendelse i sagen.

Marcel Lychau Hansen har hele tiden nægtet sig skyldig i alle anklager og har påstået, at der må findes en anden gerningsmand med den samme dna-profil som ham.