Liv har nøgne damer på væggen i autoværkstedet: "De er ikke undertrykte - det er deres job!"
- Jeg ser det ikke som en nedgørelse. Jeg ser det som en hyldest til den smukke krop, siger Liv Gam om tre kalendere, der hænger på væggen i hende og mandens autoværksted. (Foto: Foto: Privat)
Kalendere med letpåklædte damer får lov at blive hængende på væggen hos Liv Gam, som har et autoværksted sammen med sin mand.

- Det er en tradition og en kultur, siger Liv Gam, der sammen med manden Ken Veidiksen ejer St. Magleby Autoværksted på Amager.

Hun henviser til de tre kalendere med letpåklædte eller nøgne damer, som lige nu pryder væggen i frokoststuen i autoværkstedet.

Flere virksomheder vælger ellers at pille de nøgne damer ned fra væggen, skriver magasinet Arbejdsgiverne. Men det kunne Liv Gam ikke drømme om.

- Vi har ikke et nedværdigende kvindesyn eller noget som helst. Det er bare en gimmick, siger hun til Avisen.dk.

I øjeblikket har hende og manden fire mandlige ansatte, og det ville ikke falde i god jord, hvis hun pludselig beordrede damerne ned fra væggen.

- De ville blive pænt sure, hvis vi pillede dem ned. Det er en ting. Når det bliver den første hverdag i måneden, vender man kalenderen ved morgenmaden, og så er det nok der, der bliver kigget mest på det billede. Så ser man det ikke resten af måneden, forklarer Liv Gam.

"En hyldest til den smukke krop"

Kalenderne er ikke det første, man møder, når man træder ind på autoværkstedet. Men de hænger i frokoststuen, hvor kunderne sagtens kan blive sendt ind, når de venter på at få skiftet et hjul.

Det har dog ikke ført til negative kommentarer, forklarer Liv Gam.

- Kunderne har kun bemærket det positivt. Det kan godt være, at der er nogen, der har tænkt noget negativt, de har bare ikke sagt det højt, siger hun. 

Hun føler sig heller ikke stødt som kvinde over at se kvinder i lidt eller ingen tøj hængende på væggen.

- Jeg kan godt kigge på dem og tænke 'nå ja det var dengang. Nu er jeg så blevet ældre og har fået to børn. Det er så ikke min karriere det der.' Man kan også kigge på det og sige 'gid man så sådan ud', men det er altså ikke noget, der knækker mig, siger Liv Gam og fortsætter:

- Jeg ser det ikke som en nedgørelse. Jeg ser det som en hyldest til den smukke krop.

Hun synes, at det er fint, at der er virksomheder, der vælger at pille de afslørende billeder ned, hvis de mener, at det signalerer noget andet.

- Men vi synes ikke, at det er et problem. Vi skal også passe på, at vi som samfund ikke bliver for tyndhudede, så man dårligt tør gøre noget. Der skal være plads til at trække vejret. Det er ikke piger, der er undertrykte til at stille op til det her. Det er velbetalte modeller. Det er deres job, understreger Liv Gam.

via Listen To News