Linjevogter sagde undskyld til Bendtner i pausen
Nicklas Bendtner fik scoret mod Rumænien i Parken søndag aften, men målet blev fejlagtigt annulleret for offside. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Nicklas Bendtner modtog en undskyldning fra linjevogteren, der vinkede for offside ved et korrekt scoret mål.

Det kunne have været en solstrålefortælling om Nicklas Bendtner som matchvinder i sin første startplads på det danske landshold i næsten to år.

Men 1-1-resultatet mod Rumænien i den sidste kamp i VM-kvalifikationen blev i stedet lidt af en fuser for Bendtner.

Rosenborg-angriberen fik scoret et flot mål i første halvleg, men det blev fejlagtigt underkendt for offside.

Efterfølgende erkendte linjevogteren, som løftede flaget, sin fejl og beklagede over for Bendtner.

- Han sagde undskyld til mig i pausen. Det er selvfølgelig irriterende, og en af de ting man så tit snakker om at få ændret på i fodbold ved at se 30 sekunder af situationen igen.

- Indtil videre er det bare en del af spillet, og så er der ikke noget at snakke om. Så er det bare om at komme videre, siger Bendtner.

Han henviser til, at man kan gøre brug af videoteknologi og lave en fejlkendelse om. Den mulighed er ikke indført i VM-kvalifikationen.

Generelt er Bendtner dog tilfreds med andenpladsen i gruppen, som giver Danmark adgang til to playoffkampe om en VM-billet.

- Jeg er glad. Det mål, som vi satte os selv for fire kampe siden, er nået. Det er det, vi skal tage med.

- Det blev ikke den fest, som vi havde håbet på, og som det så ud til ved stillingen 1-0. Bortdømt eller ej, så burde vi have vundet kampen.

- Men vi nåede vores overordnede mål, og det var et lille bump på vejen. Vi er med i playoff og kan stadig styre udfaldet, siger Bendtner.

Der er lodtrækning til playoffkampene 17. oktober.

/ritzau/