Line Barfoed, Enhedslisten

Line Barfoed har besøgt Ungdomshuset som politiker for nogle år siden.

Nævn tre ting, Ungdomshuset har bidraget med.
Først og fremmest er det et sted, hvor de unge selv kan styre det og lave andre politiske og kulturelle aktiviteter. Frem for et sted, hvor det er styret af voksne.  Det bidrager med koncerter, øvelokaler og et øvested. Mange i kulturlivet startede i Ungdomshuset.  Det er et sted, hvor de unge kan gå i byen under fredelige forhold. Piger kan være sikre på at være i fred, og der er ikke stoffer. Det er meget vigtigt at have mangfoldighed med til at udvikle samfundet. man kan gøre ting på forskellige måder.

Hvordan forsvarer du, at ikke alle må komme ind?
Du skal acceptere, at det er uden stoffer, uden vold, uden sexisme, uden racisme. Det er da åbent. Jeg kender da masser af unge, der er kommet ind fra gaden og er begyndt at bruge det. I modsætning til diskoteker, hvor indvandrere bliver holdt ude.

Støtter du andre grupper, der bruger vold?
Jeg støtter ingen grupper, der bruger vold, hverken brugere af Ungdomshuset eller andre. Jeg mener ikke, at det er i orden, at de kaster med brosten, men jeg går ind for at finde løsninger. Jeg går ind for, at de unge bruger deres energi på noget godt i stedet for at begå vold. Alle byer bør have et sted, hvor unge kan være.