Lina Rafn: Modeugen er min hjemmebane
39-årige Lina Rafn føler sig helt hjemme i modeugeræset. Her kigger folk nemlig ikke skævt til hendes stil, som de nogle gange gør i provinsen. Foto: Polfoto/Polfoto
Selv om hun oftest kun følger sine egne regler, er der dog et par fejl, man ifølge Lina Rafn aldrig må begå til modeugen.

Rundt omkring i København kan man i disse dage spotte sangerinden Lina Rafn, der iført stiletter løber fra det ene modeshow til det andet. Og det sker efter hendes helt egne regler, for den tidligere X-Factor dommer føler sig ikke begrænset.

- Jeg gør, hvad der passer mig. Jeg har en stil, som det ikke er alle, der forstår. Men modefolk forstår den vist meget fint, så jeg er jo faktisk på hjemmebane under modeugen, siger 39-årige Lina Rafn.

Siden 1997 har hun sammen med Paw Lagermann altid været to skridt foran på modefronten i bandet Infernal. Nu er hun fast inventar til Copenhagen Fashion Week og måske er det meget godt, at det netop er her, modefesten afholdes.

- Blikkene fra folk er langt værre, når jeg kommer til Udkantsdanmark. Der synes de nogle gange, at jeg ser mega mærkelig ud, siger Lina Rafn og trækker på skuldrene med et smil.

Hun beskriver sit forhold til modeugen som meget afslappet, og efterhånden har hun fundet sit eget flow og sine egne regler, som hun altid følger under Fashion Week.

- Jeg prøver at lade være med at drikke så meget, at jeg får tømmermænd, for det er virkelig trist at møde op til et show og ligne en, der har fået tæsk med en rive, griner Lina Rafn.

Hun forklarer, at hun desuden heller ikke får noget ud af oplevelsen til modeshows, hvis hun er "stiv og bare sidder og syrer ud i stedet for at blive inspireret".

- Jeg tager til modeshows for at blive tanket op kreativt, og jeg kigger ikke kun på tøjet. Det er ligeså meget iscenesættelse, koreografi, hår og makeup, der inspirerer mig, uddyber sangerinden, der efter utallige hårfarver og frisurer nu har valgt et meget naturligt, lysebrunt look.

- Og når man så er til et show, er der selvfølgelig regler, som du ikke bryder. For eksempel vader du ikke bare hen over et hvidt, dekoreret podie, før showet er overstået, siger "From Paris to Berlin"-hitmageren.

Hun fortæller, at hun også har set mange folk snyde med de eftertragtede pladser på stolene omkring runwayen. Og det er et farligt spil.

- Du skal træde varsomt, hvis du vil tage andres plads, for det går folk meget op i. Men jeg kommer for showets skyld og er ligeglad, om jeg har en plads. Jeg har ikke noget imod at stå op, siger Lina Rafn.

/ritzau/FOKUS