Lille nordirsk parti forhandler med Theresa May

Det nordirske parti DUP indleder drøftelser med Theresa May, efter De Konservative mistede absolut flertal.
DUP-leder Arlene Foster (i midten), der her ses på valgnatten, vil tale med Theresa May om muligheden for at "skabe stabilitet", siger hun.
DUP-leder Arlene Foster (i midten), der her ses på valgnatten, vil tale med Theresa May om muligheden for at "skabe stabilitet", siger hun. Foto: Paul Faith/AFP

Et lille parti, der repræsenterer de nordirske unionister, vil indlede forhandlinger med den britiske premierminister, Theresa May, om at støtte hendes konservative parti.

- Premierministeren har talt med mig her til morgen, og vi vil indgå i drøftelser med De Konservative, siger partileder Arlene Foster fra Det Demokratiske Unionistparti (DUP) på en pressekonference fredag.

Hun tilføjer, at partiet vil indgå i forhandlinger for at finde ud af, hvordan det er muligt at "skabe stabilitet i vor nation i denne tid med store udfordringer".

Arlene Foster forlod pressekonferencen igen uden at svare på spørgsmål fra de forsamlede journalister.

Tidligere på dagen sagde Theresa May i en erklæring, at hun vil danne en regering.

- Vi vil fortsat arbejde sammen med vore venner og allierede i Det Demokratiske Unionistparti i særdeleshed, sagde premierministeren.

De Konservative tabte valget og har ikke længere absolut flertal i parlamentet. Derfor er May helt afhængig af, at et eller flere partier støtter en konservativ regering.

Det nordirske DUP fik ti mandater ved torsdagens parlamentsvalg i Storbritannien og kan blive det parti, der sikrer Theresa May og hendes parti et flertal i Underhuset.

Partiet går ind for, at Nordirland skal forblive en del af Storbritannien. Det støtter et "blødt" britisk exit fra EU, mens Theresa May ønsker et "hårdt" exit.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.