Lige nu: Guld på skovbunden
Under de grønne grene gemmer de små delikatesser sig. Foto: Colourbox.dk
Du kan tjene penge på en tur i skoven

Få numsen i vejret og kig ned i skovbunden. Lige nu står kantarellerne i fuld flor. Og hvor vi andre har sukket over det våde vejr, så har regnbygerne givet kantarellerne et ekstra boost.

"Det har været lunt, men der er også kommet en del vand her i juli, og det har gjort, at kantarellerne kommer frem i stort tal nu", siger Therese Nissen, der er biolog i Danmarks Naturfredningsforening.

Kantarellerene suger regnvandet og skyder op af jorden hvor de står store og saftige. Klar til at blive plukket. Og det kan faktisk godt betale sig at være flittig med svampekniven.

På restaurant Bøf og Ost i København modtager man hver uge kantareller fra private, der har været i skoven.

"Lige nu giver vi 125 kr. kiloet," siger Rigmor Christensen, der er indkøbsdirektør i Bøf og Ost.

Og der er en grund til, at kantareller går under navnet "skovens guld".

"De har bare en helt speciel lækker og aromatisk smag. Og så kommer de generelt i mindre mængder end mange af de andre spisesvampe og topper kun i topper i juli-august, hvilket måske er med til at gøre dem mere eksklusive," siger Therese Nissen.

Hvis du vil have fat i skovens guld, så lyder rådet at gøre det midt på ugen, inden de bliver plyndret i weekenden. Kantarellerne findes i de fleste af skovene her her hjemme. De vokser især under bøg, eg, birk og grantræer, der vokser på mager- eller sur jordbund.