Lig af Roskilde-dræbt undersøges for narko

Det skal nu undersøges, om kvinden, der faldt fra Roskilde Festivals 31 meter høje svævebane, var påvirket af narkotika.
En 35-årig, tysk kvinde mistede livet efter et fald fra Roskilde Festivals 31 meter høje svævebane.
En 35-årig, tysk kvinde mistede livet efter et fald fra Roskilde Festivals 31 meter høje svævebane. Foto: Mie Brinkmann / POLFOTO

Liget af den kvinde, der i går faldt ned fra Roskilde Festivals 31 meter høje svævebane skal undersøges ved ligsyn.

Hun blev dog allerede i går identificeret som en 35-årig, tysk kvinde.

"Der bliver taget nogle prøver af afdøde, og de skal så afsløre, om hun har været påvirket af alkohol eller narkotika," forklarer Carsten Andersen, der kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, til Newspaq.

"Når man er færdig med ligsynet, skal man så vurdere, om der skal foretages obduktion i sagen," forklarer han.

Det er dog langt fra sikkert, at der skal det. En obduktion foregår normalt, hvis man er i tvivl om dødsårsagen eller har mistanke om en forbrydelse.

"I det aktuelle tilfælde her er der jo ikke så meget tvivl om, hvad kvinden er død af. Hun er død af det fald, hun lavede i går," understreger Carsten Andersen.

Man regner heller ikke med, at der er tale om en forbrydelse. Kvinden var angiveligt selv hoppet over en sikkerhedsforanstaltning og stod og dansede på svævebanen uden for sikkerhedbarrieren, før hun faldt i døden.

Politiet fandt frem til kvindens identitet efter længe at gå rundt på festivalens campingplads og spørge til, om folk havde set kvinden.

"På et tidspunkt har hun gået nøgen rundt ude på pladsen. Alt andet lige, er det jo ikke normalt, heller ikke på en Roskilde Festival, at man går rundt på den facon, så folk har jo lagt mærke til hende, og det var det, der til sidst gav resultater."

De fandt kvindens lejr, hvor hendes venner opholdt sig og kunne identificere hende endeligt. Tysk politi er blevet underrettet om kvindens identitet og vil fortælle hendes familie om det uhyggelige uheld.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.