Liberal erhvervs-kæmpe: Løkke er bedre end Fogh
Løkke og Fogh til Venstres landsmøde i 2015. Foto: Henning Bagger /Scanpix
Lars Løkke Rasmussen har en klarere ideologisk linje end sin forgænger på posten som V-formand, mener Torben Nielsen fra Kopenhagen Fur.

En af dansk erhvervslivs helt store kæmper er på vej på pension. Og i den forbindelse falder der ros af til statsminister Lars Løkke Rasmussen i et stort interview med Altinget.

Torben Nielsen har siden 1993 stået i spidsen for milliard-virksomheden Kopenhagen Fur. Men ved siden af har han været politisk aktiv i Venstres hovedbestyrelse og som medstifter af den liberale tænketank Cepos.

Og han er glad for, at Lars Løkke i højere grand end Anders Fogh er et holdningsmenneske. Derfor foretrækker han den nuværende V-formand og statsminister.

- Ja, jeg synes, at Løkke og hans mindretalsregering er meget ærlig. For eksempel i forhold til hele diskussionen med kontanthjælpsloftet: Hvor mange kan komme i job? Måske 500-600 mennesker. De fleste journalister og politiske modstandere spørger derfor, hvorfor man skal gøre en masse mennesker fattigere, når det ikke har nogen effekt. Svaret lyder, at det er 'vores ideologiske holdning', siger Torben Nielsen til Altinget.

Og den form for klar ideologi bifalder direktøren. Anders Fogh gik derimod alt for langt mod midten, mener han, selvom han medgiver, at det måske var nødvendigt for at ”knægte Socialdemokratiet”.

Læs hele interviewet her.