Liberal Alliance er politik-kopister
Anders Samuelsen kalder det en "fejl", at et stykke radikal skolepolitik pludselig befandt sig i Liberal Alliances egen skolepolitik, hvor det var ordret kopieret. Foto: Carsten Snejbjerg/POLFOTO/Arkiv / POLFOTO
LA er taget i at have kopieret radikal skolepolitik ordret ind i Liberal Alliances skoleudspil. Formand Anders Samuelsen: En fejl.

Selvom de er løbet bort fra De Radikale og radikal politik, så lader det til, at de frafaldne medlemmer alligevel savner dele af den gamle politik.

I hvert fald viser det sig nu, at dele af Liberal Alliances skoleudspil er en direkte kopi af De Radikales plan.

Det skriver B.T. i dag.

Avisen har fundet ud af, at Liberal Alliance ordret har kopieret fem linjer direkte fra de Radikales skoleudspil 'Vores skole'.

Formand Anders Samuelsen erkender, at det er en direkte kopi, som dog nu er fjernet.

"Der er sket en fejl i processen, så der desværre er kommet en afskrift af De Radikales skoleudspil ind i vores. Jeg havde godkendt teksten, men efter, jeg er gjort opmærksom på afskriften, har vi ændret teksten," siger han til B.T.

Han forklarer dog ikke yderligere, hvordan og hvorfor man har kopieret dele af skoleudspillet. Det tidligere R-medlem kalder blot situationen "beklagelig".

De Radikales skoleordfører kalder derimod sagen for "pinlig".

"Det er jo plagiat, og i Tyskland er der professorer, der har mistet deres doktortitler på at kopiere andres forskning. Her er der tydeligvis tale om frafaldne radikale, der kopierer vores politik, og det er da pinligt for dem," siger Marianne Jelved til avisen.

Teksten, der var kopieret, var ifølge B.T. følgende:

"Når skolen formulerer sit værdigrundlag og fastlægger sin pædagogiske linje, skal skolen også vælge relevante udviklingsmål og redegøre for, hvorledes den vil evaluere sit arbejde. Disse evalueringer skal være offentligt tilgængelige - sammen med værdigrundlaget og en redegørelsen for den pædagogiske linje".