Lene Espersen fik ikke charmet Tyskland i mål

Grænsekontrol-mødet med Tysklands udenrigsminister har blødt en smule op, men Tyskland fastholder sin kritik af Danmark.
Lene Espersen skal bruge hele den kommende uge på glatte ud over for vores nabolande.
Lene Espersen skal bruge hele den kommende uge på glatte ud over for vores nabolande. Foto: Scanpix/Reuters/Ints Kalnins

Første stop på udenrigsminister Lene Espersens diplomatiske rundrejse er ikke gået helt efter planen.

I hvert fald er Tyskland fortsat kritisk over for Danmarks planer om at indføre permanent grænsekontrol, oplyser TV2.

Den tyske udenrigsminister Guido Westerwelle sagde efter mødet med Lene Espersen, at han er blevet overbevist om, at Danmark ikke vil indføre pas- og personkontrol. Men han fastholder alligevel sin kritik af Danmark i sagen.

Lene Espersen har understreget over for sin tyske kollega, at der ikke skal stå toldere ved den dansk-tyske grænse 24 timer i døgnet, syv dage om ugen. Men alligevel er Guido Westerwelle særligt betænkelig ved, at der skal opføres toldbygninger ved Frøslev.

"Det er et meget uheldigt signal, og Danmark er på det punkt i konflikt med den ånd, der gerne skulle hvile over grænsefællesskabet," sagde Guido Westerwelle.

Lene Espersen skal drøfte sagen igen på fredag, hvor hun mødes med Sveriges udenrigsminister, mens Polens ditto er booket ind på et diplomatisk grænsemøde på mandag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.