Leicester-guld vil gøre ondt på bookmakerne
Hvis Leicester og Kasper Schmeichel vinder Premier League, vil det være en af de største sensationer i nyere fodboldhistorie. Foto: Jon Super/AP
Holder Leicester hele vejen og vinder Premier League, må bookmakerne grave dybt i lommerne for at udbetale.

Hvis Leicester og Kasper Schmeichel vinder Premier League, vil det være en af de største sensationer i nyere fodboldhistorie.

Og det vil samtidig være et hak i tuden på bookmakerne, som længe har ignoreret Leicesters bedrifter. Før sæsonen kunne Premier League-guld fås til odds 5000.

I dag er Leicester favorit til at vinde og giver blot odds 3, skriver onlinemediet Betxpert.

- Der er nok ingen tvivl om, at vi har været for længe om at anerkende Leicesters reelle niveau.

- Som hold har de sæsonen igennem præsteret på et utroligt højt niveau uden de - på papiret - helt store stjernespillere, siger Hans-Henrik Busk Stie, manager hos Danske Spil, til Betxpert.

Efter Leicesters meriterende 3-1-sejr ude mod Manchester City i weekenden er oddsene raslet ned, og nu er bookmakerne nødt til at tage klubben seriøst.

- Det er klart Leicester, som vil gøre mest ondt på os. Vinder Schmeichel og co. Premier League, vil det give cirka to millioner i gevinst til oddset-spillerne. Så det vil være en betragtelig økonomisk lussing, siger Hans-Henrik Busk Stie.

Også hos Nordicbet håber man på Leicester-gummiben.

- Et Leicester-mesterskab vil også gøre rigtig ondt på os. Det er klart det hold, som vi vil tabe mest på i rækken, siger Tonni Munk Jensen, oddssætter hos Nordicbet, til Betxpert.

Hos Unibet synes pressechef Per Marxen, det er opmuntrende, hvis Leicester kan vinde.

- Der er mange kampe endnu, men det vil virkelig være forfriskende, hvis sådan et hold kan vinde Premier League, som normalt er så fastlåst, siger Per Marxen til Betxpert.

Han mindes ikke noget, som kan matche Leicesters bedrift, hvis holdet går hele vejen:

- Det vil være en sensation. Vi skal vel tilbage til Kaiserslautern, der blev tyske mestre som oprykker i slutningen af 90'erne, Herfølges DM-triumf eller Grækenlands EM-sejr i 2004. Og ingen af dem har givet i nærheden af odds 5.000.

/ritzau/