Ledige spaniere vil have konservativ regering
Meningsmålinger viser, at Partido Popular og Mariano Rajoy vil vinde en overvældende sejr ved det spanske valg på søndag. Foto: Polfoto, (AP Photo/Emilio Morenatti) / POLFOTO
Det konservative parti Partido Popular kan opnå absolut flertal, når spanierne går til valg på søndag.

Når der på søndag afholdes valg i Spanien, forventes den konservative leder, Mariano Rajoy, og hans parti, Partido Popular, at vinde en overbevisende sejr.

Det skriver The Sydney Morning Herald

Arbejdsløsheden i Spanien er på 21,5 pct., og har været et stort emne i valgkampen. Mariano Rajoy har tiltrukket mange vælgere med en stram økonomisk politik, som indebærer store besparelser.

"Vi må spare overalt, undtagen i pensioner. Spanien har behov for at sende det budskab, at vi tager statsunderskuddet alvorligt," sagde Mariano Rajoy i et interview med El Pais, ifølge The Sydney Morning Herald.

Renten på de ti-årige spanske statsobligationer nærmer sig den faretruende grænse på syv pct., som fik Grækenland, Irland og Portugal til at søge økonomisk støtte fra EU og den Internationale Valutafond (IMF).

De seneste meningsmålinger viser, at Mariano Rajoy og Partido Popular kan opnå absolut flertal i parlamentet, hvilket finansmarkedet reagerer positivt på.

"Hvis regeringen opnår absolut flertal, anser vi det for yderst sandsynligt, at den så tidligt som i næste uge vil annoncere en række af centrale reformer, der på sigt skal skabe troværdighed omkring økonomien," siger analytikere fra den spanske bank Bankinter.

Kilde: The Sydney Morning Herald