Lave salgstal sender Sarah til tops
Sarah vandt X-factor i 2011 og nu er hunpå toppen af hitlisten med sit debutalbum 'Hjerteskud'. Foto: DR Presse,Agnete Schlichtkrull
I foråret vandt hun danskernes hjerte som vinder af X-factor 2011. Nu rammer hendes debutalbum butikkerne.

Den samme kranke skæbne synes at overgå alle sangstjernerne fra talentshowene i tv. De kan sole sig i opmærksomheden og dommernes ros, mens programmerne kører, men når konkurrencen er overstået, stiger de ned på jorden igen.

Også Sarah Skaalum, som vandt X-factor i foråret, oplever nu, at hverdagen er mindre glitret og venlig end tilværelsen på den autotunede DR-scene.

Sarahs debutalbum 'Hjerteskud' har ramt butikkerne og har sågar også lagt sig på toppen af Album-hitlisten. Men med et salg på i alt 2940 albums i første uge, er førstepladsen formentlig et kort bekendtskab.

De to foregående vindere af X-factor solgte nogenlunde lige så lavt, og hvis deres karriereforløb er nogen indikator for Sarah, skal teenageren til at vænne sig til et liv langt fra forsiderne.

Linda Andrews - vinder i 2009 - solgte sølle 2200 plader den første uge, mens Thomas Ring, som løb med sejren sidste år, lokkede pungen op af lommen på 3202 kunder.

X-factors første vinder, Martin Hoberg Hedegaard, kan prale af de højeste salgstal blandt medlemmerne i den eksklusive klub med hele 36.000 solgte albums på to dage.