En tidlig mandag morgen for halvanden år siden gik kokkene på Søllerød Kro i terapi. Latterterapi. Og derfor startede dagen med en hel times grin.
"Nogle syntes, at det var helt åndssvagt, når vi skulle ligge på gulvet og grine i en time, men bagefter var det som om, at jeg havde fået en rigtig god massage," fortæller køkkenchef på Søllerød kro, Jakob de Neergaard.
Latterterapien skulle styrke sammenholdet i køkkenet.
"Det er vigtigt med et godt arbejdsmiljø, for det kan virkelig være stressende i et køkken," siger Jakob de Neergaard.
Pulsen måles
Som led i terapien skulle kokkenes puls måles for at se, om latteren havde en positiv effekt, og det virkede.
"En af kokkeeleverne havde en tårnhøj puls, da ugen startede - men bagefter slappede han mere af," fortæller Jakob de Neergaard.
Kokkene er holdt op med at grine efter skema. Til gengæld har de fået det så sjovt i køkkenet på Søllerød kro, at latterterapien har haft en ubevidst effekt.
"Latteren kommer nu helt af sig selv her i køkkenet, og det er jo det, der er så fantastisk," siger Jakob de Neergaard.