VORES VALG LAs egne økonomer tror ikke på jobplan
Anders Samuelsen og Liberal Alliances væsktplan er ingen garanti for nye arbejdspladser. Arkiv Foto: Jakob Jørgensen
Liberal Alliances helt egne økonomer skyder partiets vækstplan om at skabe nye arbejdspladser til 210.000 ansatte ned.

I disse valgkampsdage er den danske skrantende økonomi et brandvarmt emne, og alle partierne har deres bud på en vækstplan, der skal rette op på den danske økonomi.

Hos Liberal Alliance mener man, at partiets vækstplan vil kunne skabe 210.000 nye arbejdspladser i 2020. Samtidig bryster Anders Samuelsen sig af, at LA har, som det eneste parti haft, uafhængige økonomer til at gennemregne en vækstplan.

Men de selv samme uafhængige økonomer sår nu tvivl om Liberal Alliances vækstplan, da den ikke er nogen garanti for flere arbejdspladser.
Liberal Alliances uafhængige økonomer er DREAM, en institution, der har til formål at foretage langsigtede strukturanalyser af den danske økonomi, skriver DR.

"Hvis krisen er overstået i 2020, og der ikke er opbygget en alt for stor pukkel af langtidsledige - så er det rigtigt. Hvis det ikke er tilfældet, så er det ikke rigtigt. Vi er i en situation i dag, hvor ingen af os ved, om det vil være tilfældet eller ej. Det ved DREAM heller ikke, siger forskningschef i DREAM Peter Stephensen til DR.

Ydermere vil DREAM heller ikke love, at Liberal Alliances vækstplan kan trække Danmarks ud af den økonomiske krise, som Anders Samuelsen påstår.

Kilde: DR