Lars Seier satser stort på ishockey i Rungsted: Stadig tvivl om overenskomst
Her ses Lars Seier Christensen (tv) sammen med direktøren for Rungsted Ishockey Klub, Thomas Friberg (th), da han i august blev præsenteret som ny storsponsor. Foto: Sara Gangsted / Scanpix
Ishockey er en sport på vej frem, vurderer rigmanden Lars Seier Christensen, derfor satser han stort på et sponsorat af Rungsted Ishockey Klub. Men økonomien i dansk ishockey er for dårlig til, at der kan indgås overenskomst, mener ishockeyklubbens direktør.

"En overenskomst vil ruinere os". Sådan lød det før jul fra direktøren for Rungsted Ishockey Klub, Thomas Friberg. Han mener ikke, at ishockeyspillernes fagforening har forståelse for klubbernes økonomi.

Men den økonomiske virkelighed i Rungsted Ishockey Klub ser lidt bedre ud, efter rigmanden Lars Seier Christensen, her til morgen har meddelt, at han vil kaste endnu flere penge efter Rungsted Ishockey Klub, som fremover kommer til at hedde Rungsted Seier Capital.

- Som jeg lagde vægt på, da jeg trådte ind i Rungsted i sommer, så er ishockey en sport på vej frem med øget tv-eksponering og et kæmpemæssigt VM-arrangement i Danmark om to år. Jeg ser derfor en meget spændende eksponeringsmulighed for Seier Capital i dette navnesponsorat, siger han.

Løfter niveauet

Rungsted Ishockey Klub har allerede opkaldt sin skøjtebane efter Saxo Bank, som Lars Seier Christensen har stiftet, men ikke længere er direktør for. Det nye sponsorat skal bruges til at løfte det sportslige niveau.

- Målet er helt sikkert, at vi også på isen skal styrkes, så vi kan spille med højere oppe i tabellen, siger Thomas Friberg.

Han har tidligere sagt til Avisen.dk, at han ønsker at forbedre spillernes løn.

- Men det nytter ikke noget, at klubberne bukker under, fordi lønningsskruen bliver presset for meget. Det skal foregå i et tempo, der er tilpasset den virkelighed, vi befinder os i, sagde han dengang.