Lange ruter gav stor passagervækst i Københavns Lufthavn
Københavns Lufthavn oplevede pæn vækst i antallet af passagerer, der benyttede lufthavnen i januar. Foto: Lufthavn Og Terminaler/Free
Passagertallet i Københavns Lufthavn i januar steg med 13 procent takket være nye interkontinentale ruter.

Det seneste år er der kommet flere langdistanceruter til og fra Københavns Lufthavn, og det kan ses i trafiktallene for januar.

Knap 1,9 millioner mennesker passerede igennem lufthavnen i årets første måned, og det svarer til en fremgang på 13,4 procent.

- Vores interkontinentale trafik er steget med over 15 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Det skyldes nye ruter, og at der er flere afgange og større fly på en række ruter.

- Vi har i dag 32 interkontinentale ruter, og i løbet af 2016 åbner flere nye ruter, blandt andet begynder SAS at flyve til Miami og Boston, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S.

Blandt de nye oversøiske ruter tæller også Norwegians afgange til Las Vegas og Caribien.

Også den europæiske trafik udviklede sig positivt med en fremgang på næsten 14 procent.

Det skyldes ikke mindst øget trafik til og fra London, der i sig selv stod for en vækst på 25 procent, og som dermed udbyggede sin position som den destination med flest passagerer. Stockholm er nummer to efterfulgt af Oslo.

Indenrigstrafikken steg med 5,2 procent i løbet af året, svarende til en fremgang på godt 6000 personer.

/ritzau/