VORES VALG Langballe: Rædselsfuld syg tanke fra S-SF
Jesper Langballe kalder det rædselsfuldt at nedlægge folkekirken. Foto: Ditte Valente / POLFOTO
DF kan slet ikke så nogen grund til, at kirkeministerens job skulle gøres overflødigt, som oppositionen vil det.

Farvel fru. kirkeminister, goddag fru. religionsminister.

Den røde blok vil på den næste finanslov sætte penge af til en afvikling af folkekirken og erstatte kirkeministeriet med et religionsministerium.

Men det er en "rædselsfuld" idé, mener Dansk Folkepartis kirkeordfører, Jesper Langballe.

"Et religionsministerium er en fuldstændig dødsyg tanke. Det ville jo være et ministerium for folks private religiøse følelser. Hvorfor skal de administreres af en minister," lyder det fra DF'eren.

Langballe ser ingen grund til at nedlægge folkekirken, fordi den er en del af den danske historie.

"Husk lige på at blot fordi man betaler kirkeskat, så betyder det jo ikke, man har en fordel frem for andre, der ikke gør. Faktisk er folkekirken for staten en lille overskudsforretning. Men den betyder, at staten vedgår sig en historisk forpligtigelse. Det, de røde vil, er, at de vil vaske tavlen ren. De betragter Danmark som en tavle, man kan vaske ren, i stedet for det er en nation, der har en ganske bestemt historie," siger DF'eren.

De skarpe skud fra Langballe kommer, fordi S-SF-samarbejdet er opsat på at få afviklet folkekirken, hvilket vil gøre kirkeministerens arbejder overflødigt.

"Vi går i gang med at arbejde på en moderne forfatning for folkekirken, hvis vi kommer i regering. Vi har i vores finanslovsudspil sat penge af til en arbejdsgruppe til formålet," forklarer Karen Klint (S) over for Kristeligt Dagblad.