Landsret: 16-årig pige fra Kvissel slog sin mor ihjel
En, på daværende tidspunkt, 15 årig pige og hendes irakiske ven på 29 år stak sidste år pigens mor ihjel med over 20 knivstik. Det har Vestre Landsret i Aalborg torsdag dømt dem for. Foto: colourbox/free
Vestre Landsret i Aalborg har stadfæstet byrettens dom over 16-årig pige og hendes 29-årige irakiske ven.

Det var den dræbtes 16-årige datter og hendes 29-årige ven, der 8. oktober 2015 dræbte 40-årige Tine Rømer Holtegaard med over 20 knivstik, mens hun lå og sov i sin seng i Kvissel i Nordjylland.

Det har et enigt nævningeting i Vestre Landsret torsdag slået fast, og den har dermed stadfæstet byrettens dom fra sidste år, som både pigen og manden valgte at anke.

Byrettens dom lød på 9 års fængsel til pigen, og manden blev idømt 13 års fængsel og udvisning af Danmark.

Manden erkendte inden retssagen i byretten at have begået drabet, men under afhøringen af ham i retten nægtede han sig skyldig. Han forklarede, at han kun havde erkendt på grund af frygt for repressalier fra en bande.

Den dengang 15-årige pige foregav i et 112-opkald at give moren hjertemassage i soveværelset på første sal.

- Please skynd jer, please skynd jer. Der er blod over det hele. Det er blod ud over det hele, sagde den grædende pige i telefonen. I virkeligheden befandt hun sig i husets atelier i stueetagen.

Den 25. september sidste år, 13 dage inden drabet fandt sted, blev der desuden foretaget to google-søgninger fra en computer, der tilhørte den 29-årige iraker.

Der søgtes efter "hvad sker der, efter forældre er døde" og "forældremyndigheden statsforvaltningen".

Ydermere gav de to skiftende og til tider utroværdige forklaringer i retten.

Strafudmålingen finder sted senere torsdag.

/ritzau/