Lærling skudt i lufthavnen vil hurtigt på job

Den mand, som i går blev ramt af hagl fra et nedpakket jagtgevær i Københavns Lufthavn, tilbød at komme på arbejde bagefter.
Sikkerheden omkring fragt af våben skal skærpes, siger tillidsmand for ekspeditionsmedarbejderne i Københavns Lufthavn. En af hans kolleger blev i går ramt af hagl, da et nedpakket jagtgevær gik af.
Sikkerheden omkring fragt af våben skal skærpes, siger tillidsmand for ekspeditionsmedarbejderne i Københavns Lufthavn. En af hans kolleger blev i går ramt af hagl, da et nedpakket jagtgevær gik af. Foto: Colourbox

"Jeg vil godt komme på arbejde i morgen."

Sådan lød beskeden fra den lærling, som mandag aften blev ramt af hagl, da et nedpakket jagtgevær gik af i Kastrup Lufthavn.

I første omgang er han dog blevet groundet, fortæller Jørgen Westerberg, som er tillidsmand og næstformand i Ekspeditionsmedarbejdernes Klub, der repræsenterer ca. 1000 ansatte i lufthavnen.

"Nu skal han lige blive hjemme hos mor og far, så hele systemet er gået i gang med psykologhjælp og alt det der," siger han til Newspaq.

Lærlingens skader er dog ikke alvorlige.

De fire mand, som var på arbejde sammen med lærlingen, da skudepisoden skete, blev i går tilbudt krisehjælp fra blandt andre en psykolog fra Røde Kors.

"De var chokerede, man kunne se på dem, at det betød noget," siger Jørgen Westerberg og understreger, at der bliver holdt øje med medarbejderne.

Senere i dag skal Jørgen Westerberg til et møde, hvor eventuelle ændringer i håndteringen af våbenkasser skal diskuteres.

"Jeg har været her i 25 år, og det er aldrig sket før. Vi skal sikre os, at det aldrig sker igen, og det skal vi til møde om i dag," siger Jørgen Westerberg.

Han kan dog ikke se, hvad hans medarbejdere kan gøre anderledes. Det er ulovligt at sende ladte våben med flyet, og det kan hans kolleger ikke sikre sig imod.

Problemet ligger efter hans opfattelse ved sikkerheden omkring indtjekning af bagage.

"Alle de her våben bliver gennemlyst, og man kan se om patronerne ligger i, så det er der, det skal fanges. Der skal ske nogen ændringer i indtjekningen, det vil jeg påstå," siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.