Lærerstuderende læser på deltid
De studerende på danske læreruddannelser kan ikke vride mere end 30 arbejdstimer ud af en uges studie, og dermed læser de kun på de kun på deltid. Arkiv Foto: www.colourbox.com
Lærerstuderende bruger mindre tid på deres studium end sygeplejerske- og pædagogstuderende

De studerende på danske læreruddannelser kan ikke vride mere end 30 arbejdstimer ud af en uges studie, og dermed læser de kun på de kun på deltid.

Det er Undervisningsministeriet, som har lavet de nye beregninger ud fra en international undersøgelse af studerendes levevilkår, Eurostudent, skriver JP.dk.

Til sammenligning bruger studerende ved professionshøjskolerne, som ud over læreruddannelsen også rummer sygeplejerske- og pædagoguddannelserne, 37 timer om ugen i gennemsnit..

Og det er et problem, mener Tobias Holst, formand for Lærerstuderendes Landskreds.

"Der er en grænse for, hvor lang tid man kan bruge på at forberede sig derhjemme. Selv om man læser alt til timerne, vil man ikke nå op på 37 timer om ugen. Flere studerende fortæller, at de gerne vil have et ekstra linjefag, da de ikke kan fylde deres tid ud", siger de lærerstuderendes formand til avisen.

Han opfordrer derfor til, at man lader de lærerstuderende få et ekstra linjefag. På den måde kan de studerende udfylde hele ugen. Samtidig får samfundet bedre lærere ud af det.

Kilde: JP.dk