Lærere vil have frivillige test
Nationale test skal være frivillige, lyder det fra folkeskolens lærere. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Danmarks Lærerforening støtter De Radikale i, at de nationale skoletests skal være frivillige.

De nationale test i folkeskolen skal være frivillige.

Det mener Danmarks Lærerforening, som dermed bakker op om De Radikale, der har krævet, at der drosles ned for de nationale test, mod at partiet støtter S og SF's krav om en to-lærerordning i de mindste klasser.

"Vi synes helt klart, at de nationale test skal være frivillige. Test kan være glimrende som pædagogiske redskab, men så kræver det netop, at læreren kan bruge testen, når det er relevant og ikke er tvunget til det bruge den på bestemte tidspunkter," siger formand Anders Bondo Christensen til Newspaq.

De nationale test blev indført i 2010 og består primært af test på bestemte alderstrin i dansk og matematik.

I modsætning til De Radikale vil Socialdemokraterne bevare de nationale test, indtil ordningen skal evalueres i 2013.

Men det giver ikke mening, mener lærerne.

"De mange test er til skade for eleverne, fordi man kun fokuserer på den lille del, man tester. Alle de andre vigtige ting, vi skal lære eleverne, kommer pludselig i baggrunden," siger Anders Bondo Christensen.

Under valgkampen lovede Socialdemokraterne, at der fremover skal være to lærere i børnehaveklassen, så undervisningen styrkes. Det kan Danmarks Lærerforening godt støtte.

"Eleverne skal have en rigtig skolestart, og ekstra lærere i skolestarten vil have rigtig stor betydning," siger Anders Bondo Christensen, der ser frem til et godt samarbejde med den nye røde regering.

"Vi håber på en langt mere konstruktiv skoledebat, og at vi som lærere bliver en tæt samarbejdspartner med en ny regering," siger han.