Lærer skyder vicerektor og ansat i klasse i Saudi-Arabien
- En lærer tog en pistol, og så gik han ind i et klasselokale og dræbte vicerektor og en anden ansat, siger en kilde hos politiet i den saudiarabiske hovedstad. Foto: Fayez Nureldine/AFP
Vicerektor og en anden ansat er dræbt af skud på en skole i Saudi-Arabien, bekræfter politiet.

En lærer har skudt og dræbt to ansatte i et klasselokale på Kongedømmets Skole i Saudi-Arabien, meddeler en politikilde i Riyadh.

- En lærer tog en pistol og gik derpå ind i et klasselokale og dræbte vicerektor og en anden ansat, siger en kilde hos politiet i den saudiarabiske hovedstad.

Der var ingen elever på skolen, da skyderiet fandt sted, hedder det i en advarselsskrivelse fra USA's ambassade i landet.

Politiet behandler sagen som en kriminalsag og ikke som en "terrorsag", lyder det fra myndighederne.

Ifølge ubekræftede kilder har gerningsmanden irakiske rødder og er ikke pågrebet.

Kongedømmets Skole hører under en organisation ejet af prins Alwaleed bin Talal, som er formand for bestyrelsen i selskabet Kingdom Holdning.

Kingdom Holdning har investeringer i blandt andet bank- og finanskoncernen Citigroup og i mediekonglomeratet Time Warner.

I 2014 blev en dansk Arla-ansat skudt i skulderen og brystet i Riyadh. Det skete, da han i bil forlod sin arbejdsplads. Tre saudiarabere blev efterfølgende anholdt for skyderiet.

Efter skyderiet har Arla skærpet sikkerheden til det maksimale for ansatte i Riyadh.

/ritzau/AFP