Laura Lindahl og ung LA'er: Borgere bekræfter hinanden i, at de ikke kan arbejde
Laura Lindahl (tv) og Emilie Jäger skriver, at det ikke er "nemt at definere, hvornår den enkelte kan arbejde". Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv) og privat
Emilie Jäger og Laura Lindahl, Liberal Alliance, insisterer på, at det ikke er op til den enkelte at vurdere, om man er for syg til at arbejde.

Når fagfolk som læger og socialrådgivere er udslagsgivende i vurderingen af borgernes arbejdsevner, giver det "naturligvis grobund for de 'sociale modstandsbevægelser'".

Det skriver Emilie Jäger og Laura Lindahl, henholdsvis medlem af Liberal Alliance Ungdom og MF for Liberal Alliance, i et debatindlæg i B.T.

De to LA'ere definerer "sociale modstandsbevægelser", som "mennesker der alle mener, at de bliver uretfærdigt behandlet af systemet, samles og bekræfter hinanden i, at de ikke kan arbejde, og at systemet snyder og svigter dem".

Emilie Jäger og Laura Lindahl fremhæver facebookgruppen 'Jobcentrets Ofre' som et eksempel på en digital mobilisering, hvor medlemmerne "endelig" skal kæmpe deres kamp. Det er deres ret i et samfund som vores, og det har vi stor respekt for, at de gør, skriver de to politikere fra Liberal Alliance.

De skriver desuden, at det ikke er "nemt at definere, hvornår den enkelte kan arbejde" og slår fast:

"Vi forstår udmærket, at man kan synes, det er uretfærdigt, at man ikke kan få en førtidspension, når man mener, man er for syg til at arbejde. Men vi vil også insistere på, at det ikke er en vurdering, den enkelte skal have lov til at træffe."

Kællingebidsel

Laura Lindahl forsøger således igen, at få fat i kraven på Facebook-gruppen "Jobcentrets Ofre".

Forleden kom det frem, at Laura Lindahl har anmeldt formand og kontanthjælpsmodtager Kim Madsen, til politiet.

Anmeldelsen kom efter et opslag på Facebook, hvor Kim Madsen skrev: "Burde Laura Lindahl (LA) udstyres med et kællingebidsel ? - eller hvordan lukker man munden på hende samt hendes kumpaner?".

Opslaget var en udløber af et verbalt slagsmål, som Laura Lindahl og Kim Madsen for et par måneder siden røg ind i i "Debatten" på DR2. Her undrede Laura Lindahl sig blandt andet over, at Kim Madsen kunne arrangere en modstandsbevægelse, men ikke tage et job.

- Det er underligt. Du er meget forhippet på at stå her og sige, at du er syg, men du arrangerer demonstrationer og er aktiv på alle internetfora. Du virker ikke som en, der er specielt syg, sagde Laura Lindahl.

Hun kommenterede desuden den T-shirt Kim Madsen havde på. På T-shirten stod der "Vi synger røvhullerne ud af Christiansborg".