Lærd rigmand bliver Libyens nye leder
Abdurrahim el-Keib er blevet valgt af Libyens overgangsråd som landets midlertidige premierminister. Foto: Libyen, (PHOTOSHOT/Qin Haishi) / POLFOTO
Overgangsrådet i Libyen har valgt en midlertidig premierminister, som er en rig akademiker, der har boet i USA i årevis.

Libyen har fået en midlertidig premierminister, Abdurrahim el-Keib, skriver bloomberg.com.

Abdurrahim el-Keib blev valgt af 26 af overgangsrådets 51 medlemmer under en afstemning mandag. Der var fire andre kandidater til posten.

El Keib præsenterede efterfølgende en plan for sin regeringstid for overgangsrådet, "som inkluderer, at genetablere orden og stabilitet, genbygge de byer, som Gaddafi ødelagde, rehabilitere rebellerne og begynde at samle deres våben sammen," siger et medlem af overgangsrådet ifølge bloomberg.com til Al Jazeera.

El-Keib har boet i USA i flere år, hvorfra han har støttet den libyske frihedskamp økonomisk. Han har en doktorgrad i økonomi fra North Carolina State University og har undervist i USA i årevis. Da urolighederne brød ud i februar, forlod el-Keib "alting" for at tage til Libyen og deltage i frihedskampen mod Muammar Gaddafis regeringsstyrker.

Den ny premierminister kommer kun til at bestride posten i kort tid, da Libyen afholder sine første frie valg om otte måneder, hvor en særlig nationalforsamling skal vælges. Nationalforsamlingen har derefter et år til at skrive en ny forfatning for Libyen. Herefter afholdes der valg til et regulært parlament.

Kilde: bloomberg.com