Læger giver mand to nye ben

Grænserne for, hvad der er medicinsk muligt at transplantere er igen blevet rykket. Læger i Spanien der har givet en invalid mand nye ben.
Operationen er overstået - en mand har fået to helt nye ben.
Operationen er overstået - en mand har fået to helt nye ben. Foto: Colourbox

To donorben vil måske redde en patient fra et liv i kørestol.

Spanske læger har på La Fe-hospitalet i Valencia gennemført verdens første transplantation af to ben natten til mandag. Det skriver ABC News ifølge AFP.

Hverken donorer eller benenes modtager har offentliggjort deres identiteter, men sundhedsmyndighederne i regionen oplyser, at patienten mistede begge sine ben over knæet efter en ulykke.

Af uvisse årsager har manden ikke kunne få tilpasset proteser til sine ben, så han ville have tilbragt resten af sit liv i en kørestol.

Ifølge spanske medier ringede den spanske sundhedsminister, Leire Pajin, til lægen, der udførte operationen, Pedro Cavadas, og ønskede ham tillykke med den veloverståede operation.

Pedro Cavadas er kendt for at foretage vilde transplantationer. Han var også den første i verden, der i 2008 transplanterede to arme til én patient. Og i 2009 foretog han den første ansigtstransplantation i Spanien.

Se flere utrolige historier om ansigttransplantationer her.

Kilde: ABC News

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.