Læger: Bødestraffe er helt ude i hampen
Regionerne er på krigsstien med et nyt udspil op til kommende overenskomstforhandlinger med de praktiserende lægerne, mener PLO-formand Henrik Dibbern. Foto: Colourbox.dk
Danske Regioner varmer op til overenskomstforhandlinger med de praktiserende læger med trusler om bødestraffe og sanktioner.

Hvis patienterne hænger i endeløse telefonkøer eller lægen dropper at efteruddanne sig og takserer sit arbejde for højt, så skal der vanke bøder.

Sådan lyder det i et nyt udspil fra Danske Regioner, der vil straffe lægerne med bøder eller andre sanktioner, hvis de ikke opfylder 'basisforpligtelser' eller leverer 'utilstrækkelig kvalitet'.

Formanden for de praktiserende lægers organisation PLO kalder udspillet i forbindelse med de kommende overenskomstforhandlinger for "truende og destruktivt."

- Det er en skuffende, at det er den tone, der skal være i regionernes ønsker til udviklingen. De har ingen penge til at udvikle praksis, de vil nedbryde samarbejdet med os og bestemme alting selv og så vil de have flere bøder og sanktioner, når lægen ikke lige gør, som de ønsker, siger Henrik Dibbern til Newspaq.

Formanden for Danske Regioners lønnings- og takstnævn Jens Stenbæk (V) afviser kritikken, men siger, at regionernes primære interesse er at sikre, at borgerne for eksempel kan komme igennem til lægen mellem 8 og 16.

- Vores fokus inden de her forhandlinger er, at lægerne skal gøre det endnu bedre for patienterne. Vi mener ikke, at det her koster ekstra penge for lægerne. De forbedringer, som lægerne fik i de seneste overenskomster var flotte i forhold til det, som man fik andre steder i sundhedssektoren, siger han.