Læge: Tv-show spiller hasard med unges liv

Det nye realityshow "Kongerne af Marienlyst" får hård kritik af ekspert inden for rusmidler og afhængighed.
Overlæge Henrik Rindom, mener at det nye tv-show "Kongerne af Marienlyst" spiller hasard med unge menneskers liv.
Overlæge Henrik Rindom, mener at det nye tv-show "Kongerne af Marienlyst" spiller hasard med unge menneskers liv. Foto: Colourbox

Mens realityshowet "Kongerne af Marienlyst" ruller over skærmen, ryster lægevidenskaben på hovedet.

"Det er et fuldstændig vildt og vanvittigt koncept, og det kunne være gået rigtig galt. Produktionsselskabet spiller hasard med de unge menneskers liv," siger overlæge Henrik Rindom, der er ekspert inden for rusmidler og afhængighed, til Ekstra Bladet.

"Hvis deltagerne ikke er vant til at drikke, kan de ikke klare at blæse hjernen ud 14 dage i træk. Alt i deres krop vil blive belastet af den promille, de når op på, og når det fortsætter dag ud og dag ind, bliver det meget farligt," vurderer han.

Koncepteti showet er, at sætte unge mennesker i et sommerhus med konstant adgang til alkohol og opfordringer til at hælde i sig. Og så kører kameraet.

Medieforsker ved Aarhus Universitet Hanne Bruun vurderer, at det voldsomme alkoholforbrug skyldes, at programmerne er blevet for kedelige.

"Den oprindelige spontanitet i reality-genren er for længst forsvundet," siger hun til Ekstra Bladet.

Og derfor kæmper producenterne for at få spontaniteten igen.

"Det gør man ved at hælde alkohol på deltagerne, så de mister overblikket og kontrollen over sig selv," siger Hanne Bruun.

Kilde: Ekstra Bladet

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.