Kyllingelår-krise starter fyringsrunde

40-50 medarbejdere bliver i de kommende dage fyret på Rose Poultrys fjerkræslagteri i Skovsgaard ved Brovst.
Danskerne vil ligesom resten af europæerne helst spise kyllingebryst, og den manglende interesse for lår koster nu arbejdspladser i Nordjylland.
Danskerne vil ligesom resten af europæerne helst spise kyllingebryst, og den manglende interesse for lår koster nu arbejdspladser i Nordjylland. Foto: Colourbox

Op imod 50 nordjyske slagteriarbejdere står til at miste jobbet de kommende dage.

"Vi påtænker af afskedige 40 til 50 medarbejdere på grund af omlægninger i produktionen," siger produktionsdirektør på Rose Poultrys fjerkræslagteri, Michael Jørgensen til Newspaq.

Fyringerne sker på Rose Poultrys fjerkræslagteri i Skovsgaard ved Brovst og skyldes, at afsætningen af kyllingelår er svigtende.

"Der er ikke så mange, der køber lår fra kyllinger i øjeblikket, og derfor reducerer vi produktionen med 100.000 kyllinger om ugen over de næste tre til fire måneder," siger Michael Jørgensen.

Helt konkret nedlægger man dagholdet og natholdet og erstatter det med et langt produktionsskift fra klokken 6-18.

"Idéen er ikke at arbejde på de skæve arbejdstider, hvor vi betaler ekstra for det f.eks. om natten," siger Michael Jørgensen.

De fyrede vil blive tilbudt efteruddannelse, men umiddelbart er der ikke mulighed for omplacering, selvom Rose Poultry har planer om at øge produktionen igen i januar og februar på slagteriet i Vinderup i Vestjylland.

"Der er 100 kilometer mellem vores slagterier, så selvfølgelig er de fyrede velkomne der," lyder det fra produktionsdirektøren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.