Kvindeundertrykkende
Det er ærgerligt, at SF lægger så stor vægt på signalværdierne, at de vil forbyde prostitution. De menneskelige konsekvenser er åbenbart ikke vigtige.

SF s ligestillingsordfører, Pernille Vigsøe Bagge (PVB), stiller i Nyhedsavisen spørgsmålet: Hvorfor egentlig tillade prostitution?

Det mest indlysende svar på dette spørgsmål er selvfølgelig, at vi lever i et samfund, hvor staten gudskelov (endnu) ikke blander sig i voksne menneskers frivillige seksuelle udfoldelser. Gensidig frivillig sex – med eller uden penge involveret – er nemlig tilladt, hvorimod menneskehandel, vold og tvang er dybt kriminelt.

PVB beskylder prostitutionstilhængere for at tage udgangspunkt i en enkelt kvindes historie – hvilket er en absurd påstand. Med en smule eftertanke er det ganske forståeligt, hvorfor så få står offentligt frem. Sexarbejde kobles sammen med negative fordomme i sådan en grad, at kun meget få vil lægge navn til. Fordomme som PVB og KFUK-Reden gang på gang styrker med deres formynderiske påstande.

Uvidenhed

De sexarbejdere, som opsøger KFUK-Reden for at få hjælp, udgør cirka 10 procent og ud fra denne lille socialt udsatte gruppe overfører man problemerne til at gælde alle sexarbejdere. Flertallet er åbenbart så selvdestruktive og uvidende, at de har brug for PVB s forbud for at beskytte deres underliv. Det svenske forbud har stresset sexarbejderne, ikke hjulpet dem, som man påstod det ville. Forbudet har blot gjort livet mere hårdt for de udsatte, øget kriminaliteten og volden i miljøet og ikke mindst gjort endnu sværere at komme de nødstedte til hjælp. Dette erkender forbudstilhængerne nu. Og alligevel lægger ligestillings- og kirkeordfører PVB så stor vægt på signalværdien, at de menneskelige konsekvenser åbenbart ikke har så meget at sige i denne forbindelse.

Uværdigt menneskesyn

I stedet for at afhjælpe de reelle problemer, give sexarbejderne ordentlige forhold og faglige rettigheder, støtte op om de udsatte, lade dem komme til orde med sociale netværk, og dermed hjælpe med at rense ud i eventuel kriminalitet og tvang, opfinder man nogle nye problemer og fordrejer det til en kønskamp, hvor både mænd og kvinder er tabere. Man afslører dermed et menneskesyn, der ikke er et moderne samfund værdigt.