Kvinde indlagt: Mistanke om pølsegift
En kvinde er indlagt med mistanke om den livsfarlige pølseforgiftning. Foto: Ole Morten Nygård/public domain/wikimedia
Pølsegiften fra tofu og vegetar-postej spreder sig. Endnu en person er nu indlagt. Myndighederne mistænker den livsfarlige bakterie.

Endnu en person er nu indlagt med mistanke om den livsfarlige pølseforgiftning - også kaldet botulisme.

Det oplyser Statens Serum Institut.

"Et enkelt andet tilfælde er mistænkt for botulisme, men symptomerne er ikke helt typiske, så det er langt fra givet, at det er den diagnose," skriver Statens Serum Institut til Newspaq.

Fødevarestyrelsen følger også sagen tæt, og de bekræfter, at en kvinde nu er indlagt. Det er stadig tofu og vegetar-postej fra firmaet Urtekram, som formodes at være årsag til forgiftningen.

Onsdag blev en 16-årig dreng indlagt med symptomer på forgiftning, efter at han havde spist begge produkter.

"Symptomerne er først kvalme, opkastning og eventuelt diarré, herefter synsforstyrrelser og muskellammelser," forklarer Fødevarestyrelsen.

Lammelse af åndedrætmusklen kan besværliggøre vejrtrækningen og være dødelig. Har du spist den giftige tofu eller postej, så opstår symptomerne på forgiftning først 12-36 timer efter.

Dagligvarebutikker i hele landet har solgt den livsfarlig tofu og vegetarpostej. Varerne er nu taget af hylderne. Hvis man får symptomerne, bør man straks søge læge, da pølseforgiftning er en livstruende sygdom.

Adskillige lande og terroristgrupper har forsøgt at bruge pølseforgiftning som et våben. I 1995 fandt man store lagre i Irak, og en del af disse har tidligere været monteret i missiler med 600 km rækkevidde og i 180 kilo bomber. Aum Shinrikyo sekten i Japan forsøgte forgæves gentagne gange fra 1990 -1995 at sprede toksiner (der dog var uvirksomme) i Tokyos metro samt ved amerikanske baser i Japan.

faktaboks

Smid disse varer ud:

Økologisk Tofu fra Urtekram
Glas á 500 g. Drænet vægt 260 g.
Mindst holdbar til 26.04.2014 og 11.05.2014

Nutana Vegetarisk postej
Dåser á 170 g.
Mindst holdbar til 25.04.14