Kursister fik tilbudt massage med ’happy ending’
Kursister fik tilbudt 'happy ending' under tur til Indonesien. Colourbox
Journalister på kursus i Indonesien fik tilbudt mere end massage.

Da en række kursister gennem Danmarks Medie- og Journalisthøjskole skulle på kursus i Indonesien i november, var massage det første punkt på programmet. Men der var ikke tale om helt almindelig massage.

Det fortæller en af de mandlige deltagere, som valgte at springe fra, da det blev klart, hvad massagen gik ud på.

- Jeg kigger ind gennem døren og ser et ret mørkt rum, oplyst af utallige neonlamper, og med en scene med stripperstænger fra gulv til loft placeret i midten af rummet. Her begynder de første af mine advarselslamper at blinke, siger Bjørn Bymand til journalisten.dk.

Mistanken blev bekræftet, da enaf kursisterne kom ud efter en times massage. Han kunne fortælle, at det meget hurtigt var kommet til at handle om muligheden for at få seksuelle ydelser – blandt andet en såkaldt ’happy ending’.

- Efter den traditionelle massage begyndte kvinden, jeg var inde hos, at komme med tilbud om ’supplements’. Hun talte ikke engelsk, men hun tog sig til brysterne og skridtet, mens hun tilbød de her tillægsydelser, siger Ulrik Christian Bachmann til journalisten.dk.

Efter kurset valgte Bjørn Byman at klage til kursusholderen Update. Og det har fået Update til at droppe at bruge den rejseleder, der var tilknyttet kurset, igen.

I en mail til Journalisten afviser rejselederen dog selv at have haft kendskab til de seksuelle ydelser.