Kun 9 timer: Så brød københavnere spærrezonen
Fra mandag den 12. december og frem til foråret 2014 er det slut med at køre i bil ved Nørreport Station i centrum af København, der er landets travleste trafikknudepunkt med næsten 58.000 togrejsende dagligt. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Hvad skal vi med færdselsloven, når vi kører efter vores egne regler? Mange bilister i hovedstaden kører som det passer dem ved byggeplads.

Mindre end én dag. Så lang tid holdt afspærringen ved Nørreport Station i hovedstaden, hvorefter bilisterne kørte videre, som de plejer.

På grund af ombygningen af landets travleste station har de 20.000 københavnske billister, som ellers normalt dagligt kører på Nørre Voldgade ved Nørreport, nemlig siden mandag morgen haft fuldstændig forbud mod at anvende ruten frem til foråret 2014.

Men mandag eftermiddag - efter cirka ni timer med forbuddet - er bilerne igen tilbage. Det skriver Berlingske.

Situationen er derfor en smule kaotisk på stedet, bekræfter vagthavende hos Københavns Politi, Arne Aabech.

"Vi er ikke derude i øjeblikket. Vi har forsøgt at ændre på noget skiltning for at vise, at bilisterne ikke må køre derind, men vi har ikke længere folk på stedet," fortæller han til avisen.

Nørre Voldgade må ellers kun anvendes af busser og cyklister frem til foråret 2014. Politiet melder, at de er parate til at hjælpe ved Nørreport igen i morgen:

"Der kører flere biler derind, kan jeg se. Det er nok et udtryk for frustation. Hvis der bliver kaos igen i morgen, så følger op," siger politiet til avisen.

Kilde: Berlingske