VORES VALG

Kry kristendemokrat tror på fire mandater

Per Ørum Jørgensen kræver max 30 minutters transporttid til hospitaler, og det kan han, for KD får fire mandater, spår partilederen.
Med hjælp fra Fælleslisten tror Kristendemokraterne på fire mandater efter valget.
Med hjælp fra Fælleslisten tror Kristendemokraterne på fire mandater efter valget. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

I meningsmålingerne står Kristendemokraterne til at få i omegnen af nul mandater efter valget, men partiformanden har anderledes fine forventninger.

"Vi skal nok komme ind. Jeg har ingen plan B - eller C," siger Per Ørum Jørgensen (KD) til Newspaq.

Og derfor kan partiet sagtens stille statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) et ultimatum: Hvis ikke transporttiden til hospitalerne for folk i yderområderne nedbringes, så peger Kristendemokraterne i stedet på Helle Thorning-Schmidt (S).

"Mit bedste bud er, at hvis Lars Løkke står og mangler fire mandater, og vi har fire mandater, så skal han nok være lydhør," lyder den selvsikre melding fra Ørum Jørgensen, der ellers nu sidder ganske alene på Christiansborg.

Baggrunden for den store selvsikkerhed er, at tre kandidater fra Fælleslisten har meldt sig ind i Kristendemokraterne for at hjælpe partiet ind. Ligesom KD er Fælleslisten nemlig glødende fortaler for decentralisering og dermed større nærhed i de danske yderområder.

Per Ørum Jørgensen vurderer, at Fælleslisten kan få et eller to kredsmandater, eller hvad der svarer til et sted mellem 18.000 og 36.000 stemmer, i Vestjylland, og dermed kan Kristendemokraterne få de mandater, der skal til, for at kunne sætte statsministeren ultimative krav.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.