VORES VALG

Kristiansen: Helle mangler De Konservative

Nedsmeltning hos K og SF rammer Socialdemokraterne hårdt
Lars Barfoed (K) sidder nu tilbage med otte mandater efter at have mistet 10 ved valget. De mandater er endt de forkerte steder i forhold til S og SF's planer.
Lars Barfoed (K) sidder nu tilbage med otte mandater efter at have mistet 10 ved valget. De mandater er endt de forkerte steder i forhold til S og SF's planer. Foto: DRESLING, JENS / POLFOTO

Helle Thorning-Schmidts planlagte ministerkabale gik ikke op, og nu kan den kyles i skraldespanden. Det skyldes SF's totale nedsmeltning, fortæller politisk kommentator Michael Kristiansen.

"Nu kan Margrethe Vestager kræve en langt større andel af ministerposter samt nogle større ministerier, og det ødelægger hele Helles plan" siger han.

Men Villy skal nok få lov at flyve rundt i verden, som han drømmer om.

"Udenrigsministerposten; den gider hun ikke have. Hellere en stor økonomisk post, og man kan ikke udelukke, at hun går efter Finansministeriet," siger Kristiansen om, hvad han forestiller sig, Margrethe Vestager gør sig af ministerietanker.

Thorning-Schmidt-regeringen står dog over for et noget større problem: Det Konservative Folkeparti.

For den Barfoeds deroute har forvandlet Konservative til landets mindste parti, og det er ikke godt for Helle.

"Konservative var faktisk det eneste af de fire blå partier, der for alvor lagde op til samarbejde med en rød regering, men nu er de så små, at Helle ikke kan lave flertal med dem uden at have Enhedslisten med. Så skal S, SF og R lave forlig hen over midten, skal enten V eller DF være med, og så bliver prisen virkelig høj for Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal," forklarer Michael Kristiansen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.