Kristian Jensen: Godt at rykke forhandlinger ind til Løkke
Kristian Jensen byder (V) kæmper med at få landet sin første finanslov som finansminister. Foto: Martin Sylvest/arkiv/Scanpix
Finansministeren føler sig ikke tilsidesat af statsminister Lars Løkke Rasmussen i forhandlinger med DF.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har nu involveret sig i sagen om de vanskelige forhandlinger om finanslov og skattereform mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Det lever finansminister Kristian Jensen (V) fint med, selv om det er ham, som har stået i spidsen for forhandlingerne indtil videre.

- Jeg er ikke blevet taget af bestillingen. Jeg har lige tjekket, at jeg fortsat er den, der skal svare på spørgsmål som finansminister.

- Jeg synes, det er glimrende, at vi nu tager en drøftelse med DF i Statsministeriet om, hvordan vi kommer videre herfra, siger Kristian Jensen.

DF ønsker forhandlinger om skat og finanslov adskilt, så man på den måde hurtigt og uden de store problemer kan blive enige om en finanslov for 2018.

Det ville Kristian Jensen ikke høre tale om tirsdag, da DF-formand Kristian Thulesen Dahl - igen - opfordrede regeringen til at lytte til sit støtteparti.

Onsdag er tonen fra finansministeren en anden. På spørgsmålet om, hvorvidt skat og finanslov skal adskilles, svarer han nu:

- Det snakker vi med Dansk Folkeparti om senere i dag.

Kristian Jensen henviser til et møde onsdag aften klokken 20 i Statsministeriet mellem regeringen og DF. Her skal parterne finde ud af, hvordan man kommer videre med forhandlingerne og i hvilken form.

Allerede onsdag morgen var Kristian Thulesen Dahl inde hos Løkke til et møde i selv samme sag.

Efter det møde udtalte Løkke:

- Det ser meget fremkommeligt ud.

Løkke tilføjede, at han kun har fulgt med fra sidelinjen, men at han i aftes og onsdag morgen havde sat sig nærmere ind i problemstillingerne.

Her har Løkke så konstateret, at DF kun går med til at forhandle en skattereform, hvis nogle af partiets krav til udlændingestramninger imødekommes.

Det drejer sig eksempelvis om at afkorte den tid, som udlændinge er på midlertidigt ophold i Danmark, og om at få sendt flere flygtninge hjem.

Kristian Jensen vurderer, at forhandlingerne fortsat kan afsluttes før jul.

/ritzau/