Kristelige vil af med fagforeningsfradrag
"Hvis man ikke mener, at fagforeninger spiller en samfundsmæssig rolle, er man politisk blind. Vi skaber ro og ordentlige arbejdsforhold," lyder det fra Dansk Metal. Foto: Colourbox
Samfundet bør ikke støtte fagbevægelsen, lyder det fra Kristelig Fagbevægelse. Dansk Metal er lodret uenig.

Regeringen er lykkedes at stække fagbevægelsen ved at indføre et nyt fradragsloft, skriver Jyllands-Posten.

Fagforeningerne har ganske vist ikke mistet medlemmer i hobetal efter indførelsen af et loft på 3.000 kr. for fradrag til fagforeningskontingent, men fagbevægelsen er splittet.

Kristelig Fagbevægelse har ikke meget til overs for de, der raser over fradragsloftet.

"Efter vores mening bør der slet ikke være et fradrag. Selvfølgelig er fagforeninger med til at skabe ordnede forhold på arbejdsmarkedet, men det er måske ikke af en sådan karakter, at samfundet ligefrem bør støtte fagbevægelsen," siger forbundsformand Søren Fibiger Olesen, til Jyllands-Posten.

Han peger på, at medlemskab af andre samfundsgavnlige foreninger som Ældre Sagen og FDM ikke er fradragsberettiget.

Synspunktet vækker forargelse i Dansk Metal.

"Hvis man ikke mener, at fagforeninger spiller en samfundsmæssig rolle, er man politisk blind. Vi skaber ro og ordentlige arbejdsforhold, så det er noget sludder. Men jeg er enig i, at Kristelig Fagbevægelse ikke spiller nogen rolle. Foreningen slås jo hverken for et ordentligt dagpengesystem eller overenskomster," siger hovedkasserer Torben Poulsen til Jyllands-Posten.

Også 3F, HK og Djøf fastholder, at fradraget til fagforeningskontingent er berettiget.