Krisen sender forbrugslån i vejret
Der kan spares store penge, hvis man tager sig tid til at undersøge markedet for forbrugslån. Foto: Colourbox
Finanskrisen holder boligrenten på et lavt niveau, men til gengæld er det blevet dyrere at låne penge til forbrug i de fleste banker.

Boligejere med F1 flekslån sparer penge på lånet, når renten under krisen er lav. Men danskere, der skal låne penge til forbrug straffes med højere renter.

Siden 1. maj har 72 ud af 121 pengeinstitutter hævet priserne på forbrugslån, og kun fem har sænket priserne. Det skriver B.T.

"Tendensen er helt klart, at bankerne sætter prisen op på lån, fordi krisen har været hård ved dem," siger partner i Mybanker Morten Westergaard til B.T.

De nye kriser med gældslavine, lave aktiekurser og blodrøde jobtal i USA sender bankerne i defensiven og så stiger renten på forbrugslån.

Der kan være store penge at spare på renteomkostninger og gebyrer, hvis man tager sig tid til at undersøge markedet. Mange vælger automatisk deres bank, når tilværelsen skal forsødes med et forbrugslån, men det kan blive en dyr fornøjelse. Loyalitet kan nemlig betyde høj rente og høje gebyrer.

Nyhedsbureauet Newspaq har lavet en beregning i Mybankers system på et fiktivt forbrugslån på 25.000 kroner og en tilbagebetalingstid på ti år.

Beregningen viser markante forskelle på omkostningerne og det månedlige afdrag mellem den 105 banker, der findes i systemet.

Billigst er Frøs Herreds Sparekasse og PenSam Bank, der over ti år kræver 296 kroner til 309 kroner i månedlig afbetaling. Sparekassen Sjælland kræver op til 461 kroner i månedligt afdrag og dyrest er GE Money Bank, hvor man hver måned må afdrage 517 kroner.

Over en tiårig periode kan der altså spares over 200 kroner pr. måned, hvis man vælger det billigste forbrugslån. Det giver en besparelse på 2.400 kroner hvert år og over ti år er der sparet intet mindre end 24.000 kroner.

Du kan selv beregne lån og kontakte bankerne på Mybankers HJEMMESIDE.

Kilde: B.T.