Krifa: Blokader kan være helt ok
Blokaderetten skal begrænses, hvis der er indgået en overenskomst, mener Krifas formand. Foto: Nicolai Brix / POLFOTO
Blokade kan være en nødvendighed. Den skal bare ikke bruges, hvor der allerede er en aftale, mener Krifa.

Selv om det lørdag skulle lykkes for 3F og restaurant Vejlegården at finde en løsning på de to parters verserende konflikt, så vil der stadig være en række uafklarede spørgsmål mellem 3F og Kristelig Fagbevægelse (Krifa), som har overenskomst på Vejlegården.

Derfor har Krifas formand, Søren Fibiger Olesen, inviteret formanden for 3F til et møde, for at diskutere de generelle linjer i forbindelse med konflikter.

- I og med, at jeg ikke er med på mødet, synes jeg, at der er nogle dagsordener, som ikke bliver diskuteret. Derfor har jeg lagt op til, at vi skal mødes og snakke omkring de mere generelle ting, siger Krifa-formand Søren Fibiger Olesen.

Et af de områder, som Krifas formand ønsker at diskutere, er 3F's brug af blokaderetten, der har været meget omdiskuteret i forbindelse med Vejlegårds-sagen.

- Jeg har et klart ønske om, at vi kan lave en aftale, så 3F accepterer vores overenskomster, så blokaderetten ikke kommer i brug, der hvor der er en overenskomst i forvejen, siger Søren Fibiger Olesen.

Han mener desuden, at der kan være tilfælde, hvor blokaderetten kan være et nødvendigt værktøj.

- Hvis en fagforening går ind og laver en aftale om urimelige vilkår med arbejdsgiveren, som fuldstændig dumper lønnen, kan man godt forestille sig, at det er rimeligt, at blokaderetten er i anvendelse, siger han og fortsætter:

- Jeg har ingen intentioner om at forhindre 3F eller andre fagforeninger i at bruge blokaderetten for at indgå en overenskomst. Men det skal begrænses, der hvor der er en overenskomst i forvejen, siger han.

Søren Fibiger Olesen mener desuden, at det ville klæde 3F og Krifa at nå frem til en aftale.

- Hele konflikten på Vejlegården fremstår lidt som en konflikt mellem Krifa og 3F, og det synes jeg er lidt ærgerligt. Lønmodtagersiden burde jo stå sammen for at stå stærkest muligt, siger han.

Poul Erik Skov Kristensen har endnu ikke besvaret Krifa-formandens invitation.

/ritzau/