Kostbart Titanic-smykke snuppet fra Tivoli
Det kostbare halssmykke har tilhørt en af de rigeste familier, der var ombord på Titanic i 1912. Værdi: 14.000 euro. Foto: Tivoli
Et halssmykke er blevet stjålet fra en Titanic-udstilling i Tivoli. Smykket er uerstatteligt og vurderes til mindst 14.000 euro.

En kostbart og uerstattelig halskæde er blevet stjålet fra en udstilling om Titanic på H.C. Andersen slottet i Tivoli.

Halskæden, der har en værdi af 14.000 euro (ca. 105.000 kroner, red.), blev stjålet mellem klokken 10.15 og 12.33 i lørdags fra udstillingen 'Titanic - The Exhibition'. Der er en dusør for oplysninger, der kan skaffe halskæden tilbage på 1.000 euro (ca. 7.500 kroner, red.)

Det var rigmandsfamilien Widener, der ejede smykket. Widener-familien var en af de rigeste familier ombord på Titanic, da det sank i 1912.

"Kæden har angiveligt en værdi på ca. 14.000 Euro og måske endnu mere, hvis den blev solgt på en auktion. Kæden vil dog ikke være mulig at sælge offentligt, da den er internationalt kendt," siger Luis Ferreiro fra Musealia, der ejer udstillingen.

Hvordan det er lykkes at stjæle smykket er en gåde. En eller flere tyve har fået adgang til en montre i åbningstiden og på den måde fået fat i halskæden. Udstillingen blev sikkerhedsgodkendt tilbage i april måned, men nu drøfter man, om der er behov for yderligere sikkerhedsforanstaltninger.

Næste år er det 100 år siden, at det verdensberømte skib 'Titanic' sank med 2.207 passagerer ombord. Skibets forlis har igennem tiderne været diskuteret vidt og bredt og har også resulteret i filmen 'Titanic', som er set af millioner af mennesker verden over.

Udstillingen om skibet har her i Danmark været besøgt af 50.000 gæster.