Kortere ferier bedre for helbredet
Hold korte ferier i stedet for den meget lange sommerferie. Det er bedre for helbredet. Foto: Colourbox
Del ferien ud i flere bidder i stedet for at holde fire ugers ferie i træk om sommeren. Det er bedre for helbredet, siger forsker.

Arbejd, arbejd, arbejd. Du knokler derudaf i flere måneder og puster så ud i fire uger om sommeren. Sådan er billedet for mange danskere, men det er slet ikke så sundt for helbredet, som man måske skulle tro.

Bengt Arnetz, professor ved Uppsala Universitet og Wayne State University i Michigan og med særlig indsigt i stress, mener ikke, at fire ugers ferie er godt for sundhed og velvære.

"Fire ugers ferie er ikke godt for hjernen, man rekreerer ganske enkelt ikke. Derfor bør man holde flere småferier i stedet," siger Bengt Arnetz til den svenske avis, Aftonbladet ifølge Politiken.

Ofte er konsekvensen af at køre i højt gear året igennem for så at holde en lang ferie, at man starter ferien med at lægge sig syg.

Han anbefaler, at man maksimalt holder tre ugers ferie i træk og så holder noget ferie i løbet af vinteren. Eventuelt kan man også dele noget frihed ud, så man kan holde fri nogle fredage og få længere weekender på den måde.