Kontrol af tolderne var blot en snakkeklub

Ingen konklusioner, men en masse dialog. Det var resultatet efter EU-kommissionens grænseeksperter i dag gæstede Øresundsbroen og Frøslev.
De danske toldere har haft fornemt besøg i dag.
De danske toldere har haft fornemt besøg i dag. Foto: Finn Frandsen / POLFOTO

I dag har EU-kommissionens grænseeksperter været på besøg ved de danske grænseovergange. Deres opgave var at undersøge, om regeringens grænseaftale stemmer overens med EU's lovgivning.

Skat har siden aftalens vedtagelse været i dialog om den styrkede toldkontrol - del en skriftlig, dels en mundtlig. I dag var det så den mundtlige del, der blev gennemført.

Først på dagen var det grænsen til Sverige ved Øresundsbroen, der blev gennemgået, hvorefter turen gik til Frøslev i Sønderjylland.

"Vi har haft en række møder, hvor vi har drøftet indholdet af den politiske aftale. Vi har blandt andet diskuteret behov, muligheder og frekvenser af kontrol inden for EU's grænser," fortæller Erling Andersen, der er Skats chef for den nye toldkontrol, til Newspaq.

Der har dog ikke været dialog eller debat om det rigtige eller forkerte i toldkontrollen.

"De siger ikke noget, det er os, der informerer på de spørgsmål, de stiller. Der er ikke nogen form for konklusion. Besøget afsluttes med, at direktøren for kommissionen meddeler, at de nu vil gå hjem og overveje de svar, de har fået," siger Erling Andersen, der finder den mundtlige dialog befriende.

De europæiske gæster er fortsat i landet, og skal overnatte på hotel i Sønderjylland, inden flyet mod Bruxelles letter i morgen tidlig.

EU har truet med at smide Danmark ud af Schengen, hvis grænseaftalen er i strid med EU's lovgivning.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.