Kontanthjælpsmodtager: Jeg er alene i et koldt system
Foto: Ritzau Scanpix
Som kontanthjælpsmodtager er man reduceret til en borger på nederste trin i samfundshierarkiet, skriver Helle Nielsen.

De sidste fem år har Helle Nielsen været på kontanthjælp. Og det system, hun er blevet mødt af, har hun ikke mange roser til overs for.

I et debatindlæg i Information fortæller hun, hvordan det at gå fra at være dagpengemodtager til at være kontanthjælpsmodtager har været ekstremt hårdt.

-  Jeg gik fra at være en respekteret borger med samfundsrettigheder til at blive reduceret til en borger på nederste trin i samfundshierarkiet med begrænsede rettigheder og optrappede pligter, skriver hun og tilføjer:

- Når du er på dagpenge, bliver du behandlet med nogen grad af respekt – når du er kontanthjælpsmodtager, er du helt alene i et koldt system.

Ifølge Helle Nielsen, der både har en pædagoguddannelse og har arbejdet som it-medarbejder på den samme arbejdsplads i 20 år, har vi som samfund fået opbygget et individualistisk samfund, hvor det er den gængse holdning, at hvis du er uden arbejde, så er det selvforskyldt.

Helle Nielsen mener, at det er ganske nedbrydende, når for folk på offentlige ydelser bliver beskyldt for ikke at gide at arbejde.

- Det bliver man syg af, pointerer hun i debatindlægget i Information og fortsætter:

- Vi har i dag et samfund, hvor du er velanset, hvis du har et arbejde. Når du har arbejde, så har du penge, og så kan du forbruge. Når du er arbejdsløs, har du ikke så mange penge. Så er du nul og niks, og så må samfundet gerne sparke til dig. Også selv om du i forvejen ligger ned.

via Listen To News