VALGET LURER Konservative kalder på hurtigt valg
Den tidligere kulturminister Carina Christensen vil have valg hurtigst muligt. Foto: Tariq Mikkel Khan / POLFOTO
Netop som forhandlingerne om vækstpakken er blevet skudt i gang, lyder der en kraftig opfordring fra De Konservative.

Forleden var Lars Barfoed (K) yderst forsigtig med at presse statsministeren til at udskrive valg, da de to sammen fremlagde regeringens vækstplan.

Men i dag lyder der anderledes ligefremme toner fra Barfoeds politiske ordfører, Carina Christensen.

"Meget går i stå, fordi folk venter på det her valg. Der er ingen tvivl om, at hvis vi gerne vil have gang i privat forbruget og boligmarkedet, så vil det hjælpe at få en afklaring. Folk er usikre, det kan vi jo se nu," siger hun.

Dermed sender hun et klart signal til statsministeren om, at hans regeringspartner gerne ser valget udskrevet med det samme.

Udmeldingen netop som regeringen ved finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl har indledt de første forhandlinger om vækstpakken.

"Det er meget naturligt, de sætter sig og tager en kop kaffe," konstaterer Carina Christensen, og tilføjer, at de to partier jo kender hinanden godt, og derfor let vil kunne nå til enighed i en fart.

Liberal Alliances Anders Samuelsen gisner i dag offentligt om, at statsministeren måske udskriver valg allerede i aften.

"Jeg ved ikke, hvor Anders Samuelsen skulle have det fra, men det er så hans gæt. Jeg er holdt op med at deltage i den der gættekonkurrence," slutter hun.