Kongresmedlem tilbage efter skud i hovedet

Gabrielle Giffords var i går for første gang i offentligheden siden skudattentat, hvor seks døde, imens hun overlevede imod alle odds.
Her er et før og et efter billede af det amerikanske kongresmedlem Gabrielle Giffords. Læg mærke til højre side af hendes ansigt i det billedet til højre, der mangler en knogle, som følge af skuddet. Det var det første billede, verden så efter den tragiske episode, hvor der døde seks mennesker, der i blandt en ni-årig pige.
Her er et før og et efter billede af det amerikanske kongresmedlem Gabrielle Giffords. Læg mærke til højre side af hendes ansigt i det billedet til højre, der mangler en knogle, som følge af skuddet. Det var det første billede, verden så efter den tragiske episode, hvor der døde seks mennesker, der i blandt en ni-årig pige. Foto: Susan Walsh & P.K. Weis / POLFOTO

Den 12. juni så verden de første billeder af det amerikanske kongresmedlem Gabrielle Giffords, der mirakuløst overlevede at blive skudt direkte i hovedet for et halvt år siden af en sindsforvirret mand.

I går trådte Giffords så for første gang offentligt frem siden skudepisoden. Det skriver det amerikanske site Politico.

Det var en smilende Giffords, der dukkede op i kørestol og rejste sig for at kysse sin mand, astronauten Mark Kelly, da han modtog en æresbevisning ved en ceremoni med hundredvis af mennesker ved Johnson Space Center i Houston, Texas.

Der er endnu ikke blevet offentliggjort billeder fra begivenheden i går. Men ifølge sitet var hendes hår meget kortere end på tidligere offentliggjorte billeder, hun bar briller og et beige tørklæde.

"For os står det klart, at hun har en stor fysisk styrke og det går fremad samtidig med hendes verbal evner," udtaler Giffords' talsmand.

Kilde: Politico.com

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.